Ιστορία δολοφονίας τιμής

caret-down caret-up caret-left caret-right
Martina Kreutzer
γεννημένος: 1987
μαχαιρώθηκε: 24 Ιανουαρίου 2011
Κατοικία: Krefeld
Καταγωγή: Κρέφελντ: Θύμα: Krefeld: Γερμανία: Τουρκία
Παιδιά: 2 (18 μηνών, 3 ετών)
Δράστης: ο σύντροφός της Sinan Emre (21 ετών, γεννημένος στη Γερμανία)
Γύρω στο 2006 η Martina και ο Sinan (που γεννήθηκαν στο Krefeld και έχουν Τούρκους γονείς) γνωρίζονται στο σχολείο. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά μαζί. Υπάρχουν πολλοί καυγάδες, πιθανόν και σωματική κακοποίηση. Γι' αυτό η Martina αποφασίζει στις αρχές του 2011 να βγάλει τον σύντροφό της έξω από την πόρτα του σπιτιού της.

Στις 21 Ιανουαρίου πηγαίνει στη μητέρα της για καφέ. Στη συνέχεια επιστρέφει για να δει αν ο Σινάν τήρησε το ραντεβού του και μετακόμισε. Αλλά αυτός είναι ακόμα εκεί. Οι δυο τους αρχίζουν να τσακώνονται. Όταν ο σύντροφος της μητέρας του Σινάν τηλεφωνεί για να δει αν όλα είναι εντάξει, του ζητάει να έρθει αμέσως. Τότε η σύνδεση διακόπτεται.

Ο Σινάν μαχαίρωσε τη Μαρτίνα 20 φορές με ένα μαχαίρι χασάπη. Εκείνη σέρνεται στο κλιμακοστάσιο και πέφτει. Εκεί τη βρίσκει ο φίλος της μητέρας της. Λίγο αργότερα, πεθαίνει στο νοσοκομείο. Ο δράστης συλλαμβάνεται μπροστά από το σπίτι των γονιών του.

Μετά τις πρώτες αρνήσεις ομολογεί το έγκλημα και αναφέρει ότι έχει προβλήματα με τα ναρκωτικά. Μεταξύ άλλων, έχει ποινικό μητρώο για μια ληστεία. Το γεγονός ότι δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια να βρει μια κανονική δουλειά θα ήταν επίσης η αιτία για τον καβγά.

Τα παιδιά της Martina και του Sinan οδηγούνται στους παππούδες τους.

Τον Ιούλιο του 2011 ο Σινάν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών. Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι η πολύ χαμηλή νοημοσύνη του.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.