Ιστορία δολοφονίας τιμής

Liesa Schulte
γεννημένος: 1988
στραγγαλίστηκε: 16/17 Απριλίου 2012
Κατοικία: Werl (NRW)
Προέλευση: Werl (Werl): Θύμα: Werl (Werl): Γερμανία: Κένυα
Παιδιά: πιθανώς κανένα
Δράστης: ο πρώην φίλος της Richard John Onyango (24 ετών)
Ο Richard γεννήθηκε στην Κένυα, έχει γερμανικό διαβατήριο, ζει στο Έσσεν και παίζει ποδόσφαιρο. Η φίλη του Liesa εργάζεται στην Telekom. Η σχέση τους διαρκεί 14 μήνες μέχρι να χωρίσουν. Ο Ρίτσαρντ ζητάει μια τελευταία συζήτηση. Στη συνέχεια τη στραγγαλίζει τη νύχτα της 17ης Απριλίου 2012. Οδηγεί το πτώμα με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο σε ένα δάσος κοντά στο Έσσεν.

Η Liesa αγνοείται, πολλοί συμμετέχουν στην αναζήτηση. Ο Ρίτσαρντ συνελήφθη τον Μάιο. Ο αδελφός του βρίσκεται επίσης για λίγο στη φυλακή ως ύποπτος για συνέργεια. Αλλά μόλις τον Οκτώβριο το πτώμα βρίσκεται από παιδιά στο δάσος.

Ο δράστης σιωπά στο δικαστήριο. Ο πατέρας και ο αδελφός του σιωπούν επίσης όταν ερωτώνται για τη σχέση του πρώην ζευγαριού, κάτι που μπορεί να αποτελεί ένδειξη βίας. Συνολικά, ο δράστης προδίδει τον εαυτό του χωρίς να το θέλει. Οι δικηγόροι του ζητούν αθώωση.

Ο αδελφός της Λίσα καταθέτει ότι ο Ριχάρδος απείλησε να σκοτώσει την πρώην φίλη του για το έγκλημα. Η μητέρα της Λίζας καταθέτει ότι ο Ριχάρδος ήθελε τη φίλη του μόνο για τον εαυτό του. Πρέπει να διαγράψει τον λογαριασμό της στο Facebook και να σταματήσει να βγαίνει με τους φίλους της.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Άρνσμπεργκ καταδικάζει τον Ιούλιο του 2013 τον Ρίτσαρντ σε 12 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.