Ιστορία δολοφονίας τιμής

caret-down caret-up caret-left caret-right
Freshta Akhundzada
γεννημένος: 1982
Δολοφονήθηκε: Ιουλίου 2012
Κατοικία: Α: Αμβούργο
Προέλευση: Αμβούργο: Θύμα: Αμβούργο: Αφγανιστάν: Ιράν
Παιδιά: 1 γιος (6 μηνών)
Δράστης: ο σύντροφός της Babak S. (32 ετών)
Η Φρέσκα εργάζεται στο παντοπωλείο του πατέρα της. Ζει μαζί με τον Ιρανό Babak S για πάνω από 2 χρόνια. Έχουν ένα γιο 6 μηνών και έχουν κοινή επιμέλεια.

Στις 11 Ιουλίου 2012 ο Babak δηλώνει την εξαφάνιση της συντρόφου του. Κρεμάει αφίσες.

Τρεις ημέρες αργότερα, ένας πεζοπόρος βρίσκει το σώμα της Freshta κομμένο σε κομμάτια μέσα σε μια πλαστική σακούλα στο Hummelsbütteler Mooren στο Αμβούργο. Το ίδιο βράδυ, ο σύντροφός της συλλαμβάνεται. Ομολογεί το έγκλημα. Το μωρό έρχεται στην οικογένεια της Φρέσκα.

Τον Απρίλιο του 2013, ο Babak θα καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία από το περιφερειακό δικαστήριο του Αμβούργου.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.