Ιστορία δολοφονίας τιμής

caret-down caret-up caret-left caret-right
Fatemeh Badre M.
γεννημένος: 1991
Δολοφονία: Φεβρουαρίου 2019
Κατοικία: Oldenburg in Holstein
Καταγωγή: Ο πατέρας του είναι ο πατέρας του: Θύμα: Ολλανδία, Όλντενμπουργκ, Όλντενμπουργκ: Δράστης: Ιράν: Ιράκ
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο πρώην φίλος της Ziad / Zyad S. (τότε 22 ετών)
Η Fatemeh (με το όνομα Yasi) είναι χριστιανή από το Ιράν και θα έρθει μόνη της στη Γερμανία ως πρόσφυγας το 2016. Μαθαίνει γερμανικά και εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο στο Lübeck. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι θέλει να γίνει νοσοκόμα.

Στις αρχές του 2019 χωρίζει από τον φίλο της Ζιάντ, έναν Ιρακινό που διατηρεί ένα κατάστημα με τηγανητές πατάτες στο Όλντενμπουργκ. Εκείνος μάλλον δεν το δέχεται αυτό και τη σκοτώνει στις 16 Φεβρουαρίου 2019. Αργότερα καταμετρώνται 34 τραύματα από μαχαίρι.

Ένας πεζοπόρος βρίσκει το πτώμα της Fatemeh το μεσημέρι σε ένα λιβάδι στο Gremersdorf, κοντά στη Βαλτική Θάλασσα. Είναι καλυμμένη με αίμα, γεγονός που υποδηλώνει το έγκλημα της ανθρωποκτονίας. Αρχικά η ταυτότητά της είναι ασαφής. Η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα δύο από τα τατουάζ της. Οι φίλοι της την έχουν αναγνωρίσει. Ο πρώην φίλος της Fatameh συνελήφθη δύο ημέρες μετά το έγκλημα.

Τον Αύγουστο αρχίζει η δίκη στο περιφερειακό δικαστήριο του Λούμπεκ. Τον Φεβρουάριο του 2020, ο δράστης θα καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το έγκλημα ήταν εκ προθέσεως, αλλά όχι προδοτικό, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.