Ιστορία δολοφονίας τιμής

Delali Assigbley
γεννημένος: 1978
κάηκε: 7 Δεκεμβρίου 2016
Τοποθεσία: Kronshagen κοντά στο Κίελο
Τόγκο
Παιδιά: 2 γιοι (3 και 7 ετών)
Δράστης: ο διαζευγμένος σύζυγός της Koffi W. (41 ετών)
Πιθανόν η δολοφονία αυτή να μη διαπράχθηκε για λόγους τιμής. Λέγεται ότι ο δράστης έπασχε από παραισθήσεις. Από την άλλη πλευρά, πήρε εξιτήριο από κλινική με τη διάγνωση ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τους άλλους. Είτε η διάγνωση ήταν πολύ αισιόδοξη, είτε υπάρχει κίνητρο τιμής. Ή ένα μείγμα καταστάσεων.

Η πράξη: Η Delali και ο σύζυγός της έρχονται από το Τόγκο στη Γερμανία στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο ένας μετά τον άλλον. Εκείνος είναι εκπαιδευμένος κλειδαράς, εκείνη σπουδάζει αρκετά εξάμηνα παιδαγωγικής. Οι δυο τους έχουν 2 παιδιά. Η Ντελίλα και ο σύζυγός της πιθανότατα χώρισαν αρκετές φορές. Την 1η Ιανουαρίου 2017 θα ενταχθεί στην επιτροπή προσφύγων του κρατιδιακού κοινοβουλίου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2016, ο σύζυγός της θα την περιλούσει με βενζίνη μέσα στο αυτοκίνητο. Εκείνη φεύγει έξω, εκείνος τρέχει από πίσω της και της βάζει φωτιά. Τρέχει μέσα στο δρόμο. Οι περαστικοί σβήνουν τη φωτιά. Η Delali τραυματίζεται σοβαρά και έρχεται σε ειδική κλινική.

Ο σύζυγός της φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς που καλούνται. Τα παιδιά τοποθετούνται σε ανάδοχη οικογένεια.

Το θύμα πεθαίνει λίγο αργότερα στην κλινική.

Η δίκη ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου του Κιέλου θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2017. Τον ίδιο μήνα, οι δράστες εισάγονται στο ψυχιατρείο. Σύμφωνα με τον δικαστή, το έγκλημα είναι δολοφονία σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.