Ιστορία δολοφονίας τιμής

caret-down caret-up caret-left caret-right
Daniela Karaffa
γεννημένος: 1977
στραγγαλίστηκε: 12 Μαρτίου 2013
Κατοικία: Munich-Pasing
Προέλευση: Θύμα: Δράστης: Σλοβακία: Τουρκία
Παιδιά: 2 (2 και 5 ετών)
Δράστης: ο πρώην φίλος της Bülent A. (43 ετών)
Ο Bülent και η Daniela έχουν δύο παιδιά: έναν γιο και μια κόρη. Κατά πάσα πιθανότητα και οι τέσσερις έχουν γερμανική υπηκοότητα.

Η Daniela παίρνει διαζύγιο και έχει νέο φίλο. Ο Bülent δεν θέλει να το δεχτεί αυτό. Την παρακολουθεί και την παρενοχλεί.

Οι δυο τους τσακώνονται και το βράδυ της 12ης Μαρτίου 2013. Στη συνέχεια η Daniela εξαφανίζεται. Πιθανώς στραγγαλίστηκε από τον πρώην φίλο της, τυλίχτηκε σε ένα χαλί και μεταφέρθηκε στο υπόγειο γκαράζ. Μια φίλη της δηλώνει την εξαφάνισή της στις 18 Μαρτίου. Ενώ οι φίλοι και η αστυνομία την αναζητούν, ο Bülent καθαρίζει το διαμέρισμα και κάνει αίτηση για την επιμέλεια των δύο παιδιών.

Ο Bülent είναι άνεργος ηλεκτρολόγος και συλλαμβάνεται στις 27 Μαρτίου στο πατρικό σπίτι. Συλλαμβάνεται και τίθεται υπό κράτηση. Αν και το πτώμα εξακολουθεί να αγνοείται, κατηγορείται για φόνο.

Μόλις 14 μήνες αργότερα, η αστυνομία βρίσκει το πτώμα μετά από ανώνυμη γραπτή οδηγία. Ήταν ξαπλωμένη γυμνή σε ένα δάσος. Το πτώμα ταυτοποιείται από τα οδοντιατρικά αρχεία, αργότερα από την ανάλυση DNA.

Τα παιδιά βρίσκονται υπό τη φροντίδα της υπηρεσίας φροντίδας νέων. Οι γονείς της Ντανιέλα ζουν στη Σλοβακία και έχουν υποβάλει αίτηση κηδεμονίας.

Τον Μάιο του 2015 ο Bülent θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου. Η ιδιαίτερη βαρύτητα της ενοχής δεν έχει προσδιοριστεί.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.