Ιστορία δολοφονίας τιμής

caret-down caret-up caret-left caret-right
Cristina Holic
Γεννήθηκε: 1986
Στραγγαλίστηκε: 28 Ιουνίου 2009
Κατοικία: Althengstett / Schramberg (κοντά στη Στουτγάρδη)
Καταγωγή: Α: Θύμα: Στουτγκάρδη: Ρουμανία: Τουρκία / Κούρδος
Παιδιά: πιθανώς κανένα
Δράστης: ο πρώην φίλος της Rüfet Carboga (ηλικίας 45 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Η Κριστίνα είναι 18 ετών όταν συγκατοικεί με τον 40χρονο Τούρκο Rüfet, ιδιοκτήτη καταστήματος κεμπάπ, ο οποίος έχει παντρευτεί 4 φορές. Στα 23 της, τον χωρίζει και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα.

Στις 28 Ιουνίου 2009, ο Rüfet τη στραγγαλίζει και μεταφέρει το πτώμα σε ένα χωράφι με κραμβέλαιο, όπου και βρίσκεται γύρω στα μεσάνυχτα. Ο δράστης διαφεύγει στην Ιταλία μέσω Ελβετίας με το αυτοκίνητο του αδελφού του. Στα μέσα Σεπτεμβρίου συλλαμβάνεται σε ένα περίπτερο κεμπάπ στο Τορίνο. Εκεί είχε κρυφτεί με "συμπατριώτες" (κατά πάσα πιθανότητα συγγενείς). Η απόδρασή του διήρκεσε 78 ημέρες.

Τον Ιούλιο του 2010, ο δράστης καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Ως κίνητρο δίνεται ότι η γυναίκα γινόταν όλο και πιο ανεξάρτητη και δεν ήθελε πλέον να υποτάσσεται στη θέλησή του. Τον Ιανουάριο του 2011, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Πηγές:
  • Υπήρχε ένα άρθρο σχετικά με αυτό στο neckar-chronik.de, το οποίο δυστυχώς δεν είναι πλέον online.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.