Ιστορία δολοφονίας τιμής

Besma Akinci
γεννημένος: 1993
πυροβολήθηκε νεκρός: Απρίλιος 15, 2020
Κατοικία: Σαξονία
Καταγωγή: Α: Τούρκοι / Κούρδοι / Εβραίοι
Παιδιά: Τζούρκος, Κούρκος, Κούρκος, Κούρκος, Κούρκος, Κούρκος: 3
Δράστης: ο σύζυγός της Cemal (48 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Αυτή η υπόθεση είναι ασαφής: Αρχικά, αναφέρεται ότι ένας 48χρονος άνδρας πυροβόλησε την 27χρονη σύζυγό του. Το όπλο το έχει παράνομα. Η όλη υπόθεση θα μπορούσε να είναι ένα ατύχημα. Ο δράστης καλεί τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911. Το ζευγάρι έχει 3 μικρά παιδιά.

Αλλού φαίνεται ότι πρόκειται περισσότερο για δολοφονία τιμής. Λένε ότι η Besma είναι η δεύτερη γυναίκα του Cemal. Δεν είχε ποινικό μητρώο και ήταν μεθυσμένος όταν το έκανε. Θα αφεθεί ελεύθερος.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.