Ιστορία δολοφονίας τιμής

Anne Metzger και ο γιος της
γεννημένος: 1978, 2013
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 28 Ιουλίου 2017
Τόπος κατοικίας: Teningen (κοντά στο Freiburg)
Καταγωγή: Α: Τα θύματα: Α: Γερμανία: Αλγερία
Παιδιά: 1 μαχαίρωσε επίσης τον γιο του (ηλικίας 4 ετών)
Δράστης: ο πρώην φίλος της Nasr-Eddine Belarbi (52 ετών)
Υπάρχουν λίγες περιπτώσεις δολοφόνων τιμής από την Αλγερία στη Γερμανία - επειδή υπάρχουν λίγοι Αλγερινοί εδώ. Αυτός ο δράστης είναι από την Αλγερία και έχει γερμανικό διαβατήριο, πιθανόν από γάμο με Γερμανό.

Η Anne είναι νοσοκόμα, διαζευγμένη και γνωρίζει τον Nasr-Eddin το 2009 σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το 2010 οι δυο τους συγκατοικούν. Ο Nasr-Eddin δεν εργάζεται, αλλά απασχολεί τα δικαστήρια με καταγγελίες και νομική βοήθεια. Καθώς η Anne μένει έγκυος, η πίεση και ο έλεγχος αυξάνονται. Υπό την προστασία της αστυνομίας, η Άννα μετακομίζει από το κοινό της διαμέρισμα.

Ο πατέρας μένει στο Φράιμπουργκ, η μητέρα και ο γιος ζουν αργότερα στο Τένινγκεν. Η Άννα αποκτά απαγόρευση προσέγγισης.

Το πρωί της 28ης Ιουλίου 2017, ο δράστης παραμονεύει μπροστά από το σπίτι των θυμάτων του και μαχαιρώνει την Άννα και τον γιο της στον ανοιχτό δρόμο με το εταιρικό αυτοκίνητο της Άννας. Οι δύο πεθαίνουν στην κλινική.

Ο δράστης διαφεύγει αρχικά με αυτοκίνητο, αλλά αργότερα συλλαμβάνεται κατά τη διάρκεια έρευνας στο Φράιμπουργκ. Εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για φόνο.

Η δίκη αρχίζει τον Απρίλιο του 2018 στο περιφερειακό δικαστήριο του Φράιμπουργκ. Ο δράστης σκηνοθετεί το έγκλημα ως αποτυχημένη απαγωγή παιδιών στην Αλγερία. Εν τω μεταξύ παντρεύεται μια ξαδέλφη του στην Αλγερία, ένας προγραμματισμένος γάμος εισαγωγής. Ανακαλύπτει επίσης ότι έχει άλλη μια κόρη στην Αλγερία (γεννημένη το 1997), με την οποία όμως δεν έχει καμία επαφή. Ένας μάρτυρας, ο οποίος γνωρίζει την Anne από τη γέννηση του Noah, αναφέρει την τιμή ως κίνητρο για τις συνεχείς απειλές (επίσης απειλές θανάτου) κατά της Anne και της οικογένειάς της. Ο δράστης βλέπει τον εαυτό του ως θύμα της μητέρας της Ανν, η οποία ήταν πάντα εναντίον του.

Ο δράστης καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη τον Απρίλιο για τη δολοφονία της φίλης του και την ανθρωποκτονία του γιου του. Καθορίζεται η ιδιαίτερη βαρύτητα της ενοχής. Το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει την έφεση τον Οκτώβριο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις