Ιρανός άνδρας δολοφονεί 12 άτομα ως εκδίκηση για τη δολοφονία τιμής της αδελφής του

Δώδεκα άτομα
Ηλικίες: -
Πυροβολήθηκαν μέχρι θανάτου: 17 Φεβρουαρίου 2024
Κατοικία: Mazraeh Imam, επαρχία Kerman
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: -
Διαπράττοντας: Ο δράστης: Bahram (22 ετών)
Το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, μετά από λεκτικό διαπληκτισμό, ένας 22χρονος άνδρας που αναγνωρίστηκε ως Bahram εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειάς του οπλισμένος με τουφέκι Kalashnikov, σκοτώνοντας 12 άτομα. Οι γονείς του, τρία αδέλφια, δύο αδελφές, ένας κουνιάδος και τέσσερα ανίψια ήταν μεταξύ των θυμάτων. Τρεις γείτονες τραυματίστηκαν αλλά επέζησαν. Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα στο χωριό Mazraeh Imam, στην επαρχία Kerman του Ιράν. Ο Μπαχράμ διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος και αργότερα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία σε ένα κοντινό χωριό.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μπαχράμ εκδικήθηκε τον θάνατο της αδελφής του από τον πατέρα τους πριν από μια δεκαετία, ένα γεγονός που "πυροδότησε βαθιά ριζωμένο θυμό και μνησικακία μέσα του".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.