Ιράν: Ραχίλ: Γιατί έπρεπε να πεθάνει η 12χρονη Ραχίλ; Ο αδελφός ισχυρίζεται ως κίνητρο την "τιμή", αλλά οι χωρικοί δεν τον πιστεύουν.

Rahil
Γεννήθηκε: 2010
Σκοτώθηκε: 2 Φεβρουαρίου 2023
Κατοικία: Serkhon, Hormozgan, Ιράν
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο αδελφός της Mohammed (19 ετών)
Στις 2 Φεβρουαρίου, η 12χρονη Rahil από το χωριό Serkhon της επαρχίας Hormozgan στο Ιράν ξυπνήθηκε γύρω στις 10:30 το βράδυ από τον 19χρονο αδελφό της Mohammed και βγήκε με μοτοσικλέτα για να επισκεφθεί δήθεν ένα κατάστημα ραπτικής. Αφού απομακρύνθηκαν περίπου 6 χιλιόμετρα από το χωριό, ο Mohammed της έκοψε το κεφάλι με μαχαίρι και τύλιξε το πτώμα σε μια κουβέρτα και το άφησε στη γύρω έρημο.

Μετά τη δολοφονία, όταν επέστρεψε στο χωριό προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τον καρπό του. Οι χωρικοί τον βρήκαν αναίσθητο και αιμόφυρτο το επόμενο πρωί. Δίπλα στη μοτοσικλέτα του υπήρχαν ναρκωτικά, αλκοόλ και τσιγάρα. Ο Mohammed μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από συγγενείς και όταν τον ρώτησαν για τον Rahil, είπε "Ο Θεός να ευλογεί τον Rahil".

Το πτώμα του Rahil βρέθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο αδελφός της συνελήφθη και ομολόγησε τη δολοφονία. Ανέφερε ως κίνητρο την "τιμή" και είπε ότι οι χωρικοί μιλούσαν άσχημα για τη Rahil. Οι χωρικοί δεν τον πιστεύουν και αρνούνται ότι κυκλοφορούσαν κακές ιστορίες για την αδύνατη αδελφή του.

Φαίνεται ότι ο Μοχάμεντ σκότωσε την αδελφή του μελετημένα. Λέγεται ότι εξασκήθηκε στη σφαγή τεσσάρων προβάτων τους μήνες που προηγήθηκαν της δολοφονίας. Ο Μοχάμεντ στάλθηκε σε κέντρο αποτοξίνωσης λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά. Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αν ένας 19χρονος αδελφός σκοτώνει την αδελφή του και επικαλείται ως κίνητρα την "τιμή", τους δαίμονες και τη ντροπή και επιχειρεί να αυτοκτονήσει, θα μπορούσε επίσης να είναι ότι την κακοποίησε σεξουαλικά και ήθελε να την εμποδίσει να καταθέσει ποτέ γι' αυτό. Πολλά θύματα δολοφονιών τιμής έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.