Ιράκ: Shahd Al-Issawi (14) πυροβολήθηκε από τον πατέρα της Muhammad al-Isawy λόγω της "τιμής" του

Shahd Al-Issawi
Γεννήθηκε: 2008
Πυροβολήθηκε νεκρός: 2022
Κατοικία: Βασόρα
Καταγωγή: Ιράκ
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο πατέρας της Muhammad al-Isawy
Στις 11 Ιανουαρίου 2022, ο Muhammad al-Isawy, διάσημος κωμικός στο Youtube και το TikTok, πυροβόλησε μέχρι θανάτου την 14χρονη κόρη του Shahd με τρεις σφαίρες στο κεφάλι στη Βασόρα του Ιράκ. Ο Μοχάμεντ είπε ότι είδε ότι η κόρη του είχε ανοίξει την πόρτα σε έναν νεαρό άνδρα και έσωσε την "τιμή" του. Στη συνέχεια είχε πάει το πτώμα της σε γιατρό, ο οποίος δήλωσε ότι είχε πεθάνει παρθένα. Στη συνέχεια κατέφυγε στη Βαγδάτη.

Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις του Μοχάμεντ αλ-Ισαουί σχετίζονται με το άρθρο 409 του ιρακινού ποινικού κώδικα. Εάν θεωρηθεί δολοφονία τιμής, οι δικαστές θα μπορούσαν να του επιβάλουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις δικές σας συμβουλές!

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.