Ινδία: Πατέρας πυροβολεί την κόρη του μέχρι θανάτου και η μητέρα βοηθάει να πετάξουν το πτώμα επειδή "παντρεύτηκε άντρα από άλλη κάστα

Ааюши Ядав / Ааюши Чаудхари
γεννηθείσα: 2000
πυροβολήθηκε: 17 Νοεμβρίου 2022
Κατοικία: Δελχί
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Δράστες: ο πατέρας της Nitesh Kumar Yadav (49 ετών) και η μητέρα της Brajbala Yadav (45 ετών)
Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, η 21χρονη Ayushi Yadav, που ζούσε ακόμη στο σπίτι της, πυροβολήθηκε με δύο σφαίρες στο στήθος από τον 49χρονο πατέρα της Nitesh Kumar Yadav μετά από καυγά για τον γάμο της πέρυσι με έναν άνδρα άλλης κάστας.

Το πτώμα της τυλίχθηκε σε πλαστικό και τοποθετήθηκε σε μια κόκκινη βαλίτσα και στη συνέχεια πετάχτηκε κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Mathura στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Uttar Pradesh.

Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα Nitesh Yadav και τη μητέρα Brajbala Yadav λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, αφού έδωσαν αντικρουόμενες καταθέσεις στους αστυνομικούς. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες βάσει των άρθρων 302 (τιμωρία για φόνο) και 201 (εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων εγκλήματος ή παροχή ψευδών πληροφοριών για την προστασία του δράστη) του ινδικού νόμου.

"Η Brajbala Yadav μπορεί να μην πυροβόλησε την κόρη της, αλλά συμμετείχε στην απόρριψη του πτώματος και είχε συνοδεύσει τον σύζυγό της με αυτοκίνητο στη Μαθούρα", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία πιστεύει ότι το κίνητρο είναι η "δολοφονία τιμής". Ο πατέρας φέρεται να ομολόγησε ότι πυροβόλησε την κόρη του στο σπίτι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αδελφός του θύματος γνώριζε επίσης γι' αυτό.

Εννέα ημέρες πριν από τα 22α γενέθλιά της, η σορός της Aayushi Chaudhary αποτεφρώθηκε παρουσία αστυνομικών. Η Ayushi εκπαιδευόταν στις εφαρμογές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ιδιωτικό σχολείο και ήλπιζε να γίνει μηχανικός λογισμικού.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.