Θανατηφόρο μαχαίρωμα στη Γερμανία: ο δράστης πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών

Dilan
γεννημένος: 1992
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 30 Μαρτίου 2022
Κατοικία: Weyhe (Κάτω Σαξονία)
Καταγωγή: Α: Συρία / πιθανόν Κούρδοι
Παιδιά: 2 κόρες
Δράστης: ο σύζυγός της Mohammad Sharif E. (48 ετών)
Ο Mohammad και η σύζυγός του έρχονται στη Γερμανία από τη Συρία μέσω Ιράν. Το ζευγάρι χώρισε. Η σύζυγος ζει με την 21χρονη κόρη τους Havin. Το όνομα ακούγεται κουρδικό. Υπάρχει μια άλλη κόρη που ζει στο Ιράν - πιθανώς επειδή είναι παντρεμένη εκεί.

Στις 30 Μαρτίου 2022, ο πρώην εμφανίζεται στην πόρτα του οικογενειακού διαμερίσματος στο Weyhe-Leeste της Κάτω Σαξονίας. Η γυναίκα τον λυπάται και τον αφήνει να μπει μέσα. Το πραγματικό της όνομα δεν είναι γνωστό.

Ο Μοχάμεντ μαχαιρώνει τη γυναίκα του με ένα κουζινομάχαιρο μπροστά στην κόρη τους. Η κόρη καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες διαπιστώνουν ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Ο άνδρας συλλαμβάνεται στον τόπο του εγκλήματος.

Τον Σεπτέμβριο αρχίζει η δίκη στο περιφερειακό δικαστήριο του Βέρντεν. Η κόρη καταγγέλλει ενδοοικογενειακή βία, επίθεση και απειλές κατά της ζωής. Υπάρχει εντολή προστασίας από τη βία, την οποία ο δράστης είχε παραβιάσει στο παρελθόν. Τον Δεκέμβριο, ο δράστης καταδικάζεται σε 5 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία σε "ήσσονος σημασίας υπόθεση".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.