Η Ziynat Mazidi (20) ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον πατέρα της στο Deh Now του Ιράν επειδή ήθελε διαζύγιο

Ziynat Mazidi
Γεννήθηκε το 2002.
ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου: 24 Μαρτίου 2022
Κατοικία: Μασίντι Μασίντι: Deh Now, επαρχία Fars
Καταγωγή: Fars
Παιδιά: -
Δράστης: ο πατέρας της
Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, στο χωριό Deh Now στην επαρχία Fars του Ιράν, η 20χρονη Ziynat Mazidi ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με μια σιδερένια ράβδο από τον πατέρα της.

Ο πατέρας της φέρεται να τη σκότωσε επειδή είχε αποφασίσει να πάρει διαζύγιο.

Στο Ιράν, οι πατέρες που σκοτώνουν τις κόρες τους για λόγους τιμής συχνά τιμωρούνται με 3 έως 5 χρόνια φυλάκισης λόγω μιας σειράς χρονολογημένων άρθρων του νόμου. Το 2021, παρόμοια άρθρα του νόμου που βασίζονται στη σαρία καταργήθηκαν στη Συρία και το Σουδάν, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι δικοί τους νόμοι περισσότερο με εκείνους της διεθνούς κοινότητας.

Θα ήμασταν ευχαριστημένοι με ενδείξεις.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.