Η Yeganeh Rostami από το Mahallat (Ιράν) δολοφονήθηκε από τον θείο της

Yeganeh Rostami
Ηλικία: 23 ετών
Πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου: 4 Οκτωβρίου 2023
Κατοικία: Α: Mahallat, Markazi
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: -
Δράστης: θείος Ahmad Esmaeili
Σύμφωνα με την Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Hengaw, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, η 23χρονη Yeganeh Rostami, κάτοικος του Mahallat στην επαρχία Markazi, σκοτώθηκε από τον θείο της λόγω "τιμής" με κυνηγετική καραμπίνα. Η Yeganeh Rostami ταξίδευε από το Mahallat προς την Τεχεράνη σε αναζήτηση εργασίας όταν, στην πόλη Qom, την ανάγκασε να κατέβει από το λεωφορείο ο θείος της, Ahmad Esmaeili. Αφού μεταφέρθηκε στο χωριό "Gol Cheshmeh" κοντά στο Mahallat, πυροβολήθηκε αρκετές φορές στο κεφάλι. Η Yeganeh Rostami είχε χωρίσει από τον πρώην σύζυγό της δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.