Η Reyhaneh Ameri (22) ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον πατέρα της επειδή επέστρεψε στο σπίτι πολύ αργά (και για να κρύψει την κακοποίηση)

caret-down caret-up caret-left caret-right
Reyhaneh Ameri
γεννημένη: 1998
Χτυπήθηκε μέχρι θανάτου: 15 Ιουνίου 2020
Κατοικία: Kerman, Ιράν
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο πατέρας της Abdollah Ameri
Το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020, η 22χρονη Reyhaneh Ameri θα επιστρέψει στο σπίτι των γονιών της στο Kerman γύρω στις 11:30, αυτό είναι πολύ αργά σύμφωνα με τον πατέρα της Abdollah Ameri και θα υπάρξει καυγάς.

Ο Abdollah είναι ένας πολύ συντηρητικός και μισαλλόδοξος άνθρωπος με συλλογή από μαχαίρια και τσεκούρια και ζει σε μια χώρα όπου οι δικαστές και οι μουλάδες δεν τιμωρούν αυστηρά τους πατέρες που δολοφονούν τις κόρες τους, αν ο φόνος διαπράχθηκε λόγω της "τιμής".

Κάποτε είχε χτυπήσει την κόρη του τόσο δυνατά με μια σιδερένια ράβδο που το σώμα της ήταν εντελώς καλυμμένο με μώλωπες. Η αδελφή της θα μπορούσε να την απελευθερώσει από τα κακοποιητικά χέρια του πατέρα τους εγκαίρως.

Αυτή η αδελφή θα είχε χτυπήσει την πόρτα του πατρικού της σπιτιού γύρω στις οκτώ και μισή της Δευτέρας, αλλά κανείς δεν απάντησε. Μπήκε μέσα και είδε ότι επικρατούσε χάος, το δωμάτιο της Reyhaneh ήταν κλειδωμένο, περίμενε τους γονείς της να μάθουν τι είχε συμβεί.

Εικάζεται ότι ο πατέρας της γύρισε πρώτος στο σπίτι, αλλά επέλεξε να το βάλει στα πόδια όταν είδε τα δύσπιστα μάτια της κόρης του.

Λίγο αργότερα, η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι και οι δυο τους μπήκαν στο δωμάτιο της Reyhaneh, όπου βρήκαν ματωμένα ρούχα και πιτσιλιές αίματος στους τοίχους.

Κάλεσαν την αστυνομία και ανακάλυψαν ότι τα ίχνη αίματος οδηγούσαν στο αυτοκίνητο του πατέρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα στοιχεία που εντοπίστηκαν από το κινητό του τηλέφωνο έδειξαν ότι βρισκόταν σε ένα κοντινό χωριό και τον συνέλαβαν κατά την επιστροφή του στο σπίτι.

Παρόλο που η αστυνομία βρήκε ίχνη αίματος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, ο ίδιος αρνήθηκε ότι γνώριζε πού βρισκόταν η κόρη του.

Η αστυνομία συνέχισε να αναζητά το πτώμα της Reyhaneh μέχρι τις 11 το βράδυ εκείνης της ημέρας, οπότε, σύμφωνα με τις φήμες, ο Abdollah παραδέχτηκε με υπερηφάνεια ότι είχε δολοφονήσει την κόρη του.

Πήγε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχε πετάξει την κόρη του, κάπου σε ένα ανοιχτό σημείο στα περίχωρα της πόλης.

Αν ο Abdollah είχε διαπράξει αυτές τις πράξεις στη Γερμανία, πιθανόν να έπαιρνε από τους δικαστές περισσότερα από 20 χρόνια φυλάκιση.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Καινοτομία.