Η Eman Sami Maghdid (20) πυροβολήθηκε από τον αδελφό της (17 ετών) επειδή φορούσε crop tops στο TikTok

caret-down caret-up caret-left caret-right
Eman Sami Maghdid
Γεννήθηκε: 2002
Πυροβολήθηκε νεκρή: Μάρτιος 2022
Κατοικία: Αμμόχωστος, Αμμόχωστος: Ερμπίλ, Ιρακινό Κουρδιστάν
Καταγωγή: Α: Κούρδος
Παιδιά: κανένα
Δράστης: αδελφός (17 ετών)
Το βράδυ της Κυριακής, 6 Μαρτίου, η δημοφιλής σταρ του TikTok, Eman Sami Maghdid, γνωστή στους 47.000 ακολούθους της ως Mari ή Maria, πυροβολήθηκε από τον 17χρονο αδελφό της με 8 ή 9 σφαίρες σε έναν δρόμο στην πόλη Erbil στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Η τιμή αναφέρεται εδώ ως κίνητρο επειδή το "επαναστατικό" θύμα λέγεται ότι αψήφησε τους συντηρητικούς ισλαμικούς κανόνες φορώντας crop top και σταυρό, λέγοντας τη γνώμη της και καπνίζοντας τσιγάρα. Θεωρείται ότι φορούσε τον σταυρό μόνο ως δήλωση μόδας και ότι δεν είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον αδελφό, καθώς και ένα άλλο άτομο που θεωρείται ύποπτο για την παροχή καταφυγίου. Θα καλωσορίζαμε οποιαδήποτε πληροφορία.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.