Η Dima Bushnak (19) πυροβολήθηκε στο βόρειο Ισραήλ: "Δεν ήθελαν να δουλέψει ή να σπουδάσει

caret-down caret-up caret-left caret-right
Dima Bushnak
ηλικία: 19
Πυροβολήθηκε: 14 Μαΐου 2023
Τόπος διαμονής: Sallama, Ισραήλ
Καταγωγή: αραβική
Παιδιά: κανένα
Δράστης: Αραβική φυλή: -
Την Κυριακή 14 Μαΐου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η 19χρονη Dima Bushnak πυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της κοντά στο σπίτι της στο χωριό των Βεδουίνων Sallama, περίπου 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ναζαρέτ στο Ισραήλ.

Τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος δείχνουν τη Dima να προσπαθεί να ξεφύγει από τον δράστη κάνοντας γρήγορα όπισθεν με το αυτοκίνητό της. Ωστόσο, συγκρούστηκε με έναν τοίχο, μετά από αυτό ένας άνδρας με πυροβόλο όπλο ήρθε προς το μέρος της και έριξε μια σφαίρα. Ο άνδρας έτρεξε μακριά, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και επέστρεψε για να ρίξει δεύτερη βολή.

Η Dima μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και πέθανε από τα τραύματά της στις 15 Μαΐου.

Τα μέλη της οικογένειας δήλωσαν ότι η Dima είχε δεχτεί απειλές λόγω του τρόπου ζωής της. Η Ντίμα φορούσε δυτικά ρούχα, εργαζόταν στην πόλη και σχεδίαζε να συνεχίσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα. "Δεν ήθελαν να εργαστεί ή να σπουδάσει", δήλωσε το μέλος της οικογένειας.

Η αστυνομία αναζητά τον ή τους δράστες και δεν έχει κατονομάσει κίνητρο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.