Ιστορία δολοφονίας τιμής

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hadeel Alharthi
γεννημένος: 2002
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 2021
Κατοικία: Σαουδική Αραβία
Παιδιά: -
Δράστης: ο αδελφός της Abdullah Al Harthi
Η 19χρονη Hadeel Alharthi φέρεται να δολοφονήθηκε από τον αδελφό της Abdullah Al Harthi με 6 μαχαιριές επειδή η Hadeel είχε δημόσιο λογαριασμό στο TikTok και επέλεξε να ζήσει μια ελεύθερη ζωή.

Η οικογένειά της επέλεξε να προστατεύσει τον αδελφό της και να μην καταθέσει μήνυση εναντίον του στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Ο Abdullah Al Harthi ισχυρίζεται επίσης ότι είναι "ψυχικά ασταθής". Σε συνδυασμό με την αντικέινη "θεόπνευστη" νομοθεσία, αυτό εξασφαλίζει ότι θα τη γλιτώσει χωρίς καμία τιμωρία.

Όπως και στην περίπτωση της Qamar, οι αντιδράσεις στο Twitter δείχνουν την εικόνα ενός πληθυσμού που έχει βαρεθεί να αντιμετωπίζει με επιείκεια και χάρη τους δολοφόνους γυναικών από τις αρχές, ενώ οι "πληροφοριοδότες" των δολοφονιών τιμής που απλώς υπερασπίζονται τη δικαιοσύνη αντιμετωπίζονται αδίστακτα και σκληρά από τις αρχές.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξοι όταν πρόκειται να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα δολοφονιών τιμής, όπως η Hadeel Alharthi, η Qamar και πολλές άλλες.

Η προσδοκία μας είναι ότι η Σαουδική Αραβία ως αρχοσυντηρητική χώρα θα είναι η τελευταία χώρα στον κόσμο που θα ευθυγραμμίσει τους νόμους και τους κανονισμούς της με το διεθνές δίκαιο.

Ανυπομονούμε να λάβουμε οποιαδήποτε πληροφορία!

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.