Η Σέλα σφαγιάστηκε μπροστά στα παιδιά της από τον πρώην φίλο της

caret-down caret-up caret-left caret-right
Shella Rosa de Cruz
γεννημένη: 1989
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 18 Ιανουαρίου 2022
Τόπος κατοικίας: Σέλα Σέλα, η οποία πέθανε το βράδυ της Δευτέρας: Ρότερνταμ
Καταγωγή: Ρότερνταμ: Σουρινάμ
Παιδιά: 2 (κατά τη στιγμή της δολοφονίας 13 και 3 ετών)
Δράστης: ο πρώην φίλος της Garland van der K. (32 ετών)
Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, ο 32χρονος Garland van der K. μαχαίρωσε την 33χρονη πρώην φίλη του Shella από το Ρότερνταμ περισσότερες από εξήντα φορές παρουσία της 3χρονης κόρης του και του 13χρονου θετού γιου του. Προφανώς, δεν μπορούσε να αποδεχτεί ότι εκείνη είχε τερματίσει τη σχέση μαζί του. Νωρίτερα την είχε επίσης απειλήσει: "Μια μέρα θα σε πυροβολήσω ή θα σε μαχαιρώσω μέχρι θανάτου. Σε δώδεκα χρόνια θα είμαι πάλι έξω".

Το ποινικό μητρώο του Garland περιλαμβάνει ήδη καταδίκες για ανοιχτή βία, ληστεία και σεξ με ανήλικο.

Το δικαστήριο πιστεύει ότι δεν ενήργησε από καπρίτσιο όταν σκότωσε τη Shella. Ήξερε τι έκανε και προχώρησε σε αυτό ακόμη και όταν ο θετός του γιος προσπάθησε να τον απομακρύνει από τη μητέρα του.

"Ενώ μαχαίρωνε τη σύντροφό του, ο ύποπτος ενοχλήθηκε από τον γιο του θύματος. Ο τελευταίος έκανε μια προσπάθεια να τραβήξει τον ύποπτο μακριά από το θύμα. Ο ύποπτος τότε σταμάτησε να μαχαιρώνει και είπε στο αγόρι να μην το κάνει αυτό και να παραμείνει ήρεμος. Όταν στη συνέχεια το αγόρι έτρεξε προς την μπαλκονόπορτα για να καλέσει βοήθεια, ο ύποπτος είπε ξανά τα ίδια. Στη συνέχεια συνέχισε να μαχαιρώνει", δήλωσε ο δικαστής.

Τα παιδιά της Shella υπέστησαν διαταραχή μετατραυματικού στρες και αναμένεται να υποστούν μεγάλη ψυχολογική βλάβη από το αποκρουστικό γεγονός για πολύ καιρό ακόμη. Η ζωή τους δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, δήλωσε ο δικαστής. Το δικαστήριο καταδίκασε τον Γκάρλαντ σε 18 χρόνια φυλάκισης και νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.