Η οικογένεια της Shaheena Shaheen διαμαρτύρεται μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Turbat στο Πακιστάν, απαιτώντας τη σύλληψη του δολοφόνου

Πριν από περισσότερα από 3 χρόνια, στις 5 Σεπτεμβρίου 2020 στο Κέτς Τουρμπάτ, η δημοσιογράφος, καλλιτέχνης και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Shaheena Shaheen πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της Mehrab Ghichki.

Προς μεγάλη απογοήτευση και οργή της οικογένειας της Shaheena, η αστυνομία απέτυχε να συλλάβει τον ισχυρό και με επιρροή, επικίνδυνο για τα πυροβόλα όπλα Mehrab Ghichki.

Μετά από πολυάριθμες διαδηλώσεις και απεργίες πείνας, η οικογένεια της Shaheena διοργάνωσε καθιστικές διαμαρτυρίες μπροστά από το αστυνομικό τμήμα στο Turbat τις τελευταίες εβδομάδες για να εκφράσει τη βαθιά δυσαρέσκειά της για τις ενέργειες των οργάνων επιβολής του νόμου.

Οι πακιστανικές αρχές θα πρέπει να επιβραβεύσουν τους αστυνομικούς που συλλαμβάνουν τον Mehrab Ghichki με χρήματα και συστατικές επιστολές, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της δολοφονίας δύο νεαρών γυναικών στο Waziristan το 2020.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.