Η ιστορία του φόνου τιμής

Ivana Hranova
γεννημένος: 1979
Δολοφονία: 4 Ιουλίου 2019
Τοποθεσία: 4 Ιουλίου 2019: Remshalden / Weinstadt (κοντά στη Στουτγάρδη)
Προέλευση: θύμα: δράστης: ασαφές
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: ο πρώην φίλος της Kevin Kräge (30 ετών κατά τον χρόνο του εγκλήματος)
Η Ιβάνα είναι καθαρίστρια και μαζί με τον κατά 10 χρόνια νεότερο Κέβιν από το Βάινσταντ. Εργάζεται για έναν παραγωγό τροφίμων. Χώρισαν.

Στις 4 Ιουλίου 2019 η Ιβάνα συναντά τον πρώην φίλο της. Στις 8 Ιουλίου 2019 ο εργοδότης της δηλώνει την εξαφάνισή της. Ξεκινά δημόσιο ανθρωποκυνηγητό. 2 ημέρες αργότερα, το πτώμα της βρίσκεται σε έναν θάμνο στις όχθες του Ρεμς. Η Ιβάνα πέθανε από "υπερβολική βία στο κεφάλι και τον λαιμό".

Ο Κέβιν καταγγέλλει στην αστυνομία και τίθεται υπό κράτηση. Η καταγωγή του είναι άγνωστη. Το όνομά του ακούγεται σαν αγγλικό μικρό όνομα, γερμανικό επώνυμο. Βάσει της αστυνομικής του φωτογραφίας θα υποπτευόταν κανείς μάλλον τη Μέση Ανατολή ως προέλευσή του. Η υπηρεσία ερευνών λέει ότι έχει "ξένες διασυνδέσεις". Η υπόθεση είναι αδιευκρίνιστη, θα ήμασταν ευτυχείς με συμβουλές!

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.