Η ιστορία του φόνου τιμής

caret-down caret-up caret-left caret-right
Anum Kumbhar
γεννημένος: 2003
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: Μάιος 11, 2021
Κατοικία: Seerani Badin
Καταγωγή: Α: Πακιστάν
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο πατέρας της
Τη 2η ημέρα του Eid, η 18χρονη Anum Kumbher μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πατέρα της, πιθανότατα σε σχέση με την τιμή. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φήμες ότι ήθελε να παντρευτεί έναν άνδρα της επιλογής της. Με το hashtag #justiceforanumkumbhar στο Twitter, αρκετοί Πακιστανοί ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν δικαιοσύνη για την Anum Kumbher και το Σάββατο διοργανώθηκε διαδήλωση για τον ίδιο σκοπό.

Στο Πακιστάν, 1.000 γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο στο όνομα της τιμής.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.