Η επιτροπή "Δικαιοσύνη για τη Shaheena Shaheen" απαιτεί από την αστυνομία να συλλάβει τους υπόπτους δολοφονίας και να σταματήσει να χρονοτριβεί

Εκ μέρους της επιτροπής "Δικαιοσύνη για τη Shaheena Shaheen", η αδελφή της Masooma Shaheen συναντήθηκε με τον δικηγόρο Jareen Dashti επειδή οι δολοφόνοι της διάσημης καλλιτέχνιδας και δημοσιογράφου Shaheena Shaheen δεν έχουν ακόμη συλληφθεί από τις πακιστανικές αρχές. Ενημερώθηκε για την πρόοδο της υπόθεσης.

Μετά τη συνάντηση, η Masooma Shaheen δήλωσε ότι η αστυνομία του Turbat έπαιζε συνεχώς το ρόλο του σιωπηλού θεατή παρηγορώντας το παιδί. Στη σημερινή εποχή της επιστήμης και της τεχνολογίας, ένας ύποπτος μπορεί εύκολα να εντοπιστεί με διάφορα μέσα. Ο ύποπτος βρίσκεται επί του παρόντος στο Καράτσι.

Η Shaheena Shaheen πυροβολήθηκε με δύο σφαίρες στο κεφάλι στις 5 Σεπτεμβρίου 2020 στο Turbat του Μπαλουχιστάν, πιθανώς με εντολή του συζύγου της.

Απευθύνουμε έκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν, στον IG Police Balochistan, στον DIG Makran να συλλάβουν αμέσως τον κύριο ύποπτο που κατονομάζεται στην έκθεση (FIR).

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.