Η ενδοοικογενειακή βία οδηγεί σε αυτοκτονία στο Σακέζ του Ιράν: Η θλιβερή ιστορία της Halaleh Eliasi

Halaleh Eliasi
Ηλικία: 25
Αυτοκτονία: Eliasiasi: 8 Μαρτίου 2024
Κατοικία: Saqez, Κουρδιστάν
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: 1
Στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Halaleh Eliasi έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή της λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

Η Halaleh καταγόταν από το Saqez και ήταν 21 ετών όταν παντρεύτηκε. Μετά το γάμο, υπέφερε από κατάθλιψη λόγω της ενδοοικογενειακής βίας. Επέστρεψε στο σπίτι του πατέρα της οκτώ φορές με σκοπό το διαζύγιο και τον χωρισμό, αλλά οι συνθήκες την εμπόδισαν καθώς είχε ένα παιδί 3 ετών. Τελικά, μετά από έναν καυγά με τον σύζυγό της, κρεμάστηκε σε ηλικία 25 ετών.

Σκέφτεστε την αυτοκτονία; Παρακαλούμε μιλήστε στην Klimaka στο 1018 ή επισκεφθείτε www.klimaka.org.gr για υποστήριξη.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Έρευνα.