Η δολοφονημένη 17χρονη Tabitha βρέθηκε κοντά στον ποταμό Enz στο Unterriexingen

Tabitha E.
Γεννήθηκε: 2005
Δολοφονήθηκε: 12 Ιουλίου 2022
Κατοικία: Asperg (κοντά στη Στουτγάρδη)
Καταγωγή: Α: Θύμα: Στάγκαρτ: Γερμανία: Συρία
Παιδιά: κανένα
Δράστης: Συρία: (35 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Η Tabitha πηγαίνει στην 11η τάξη ενός σχολείου στο Ludwigsburg και εξακολουθεί να ζει με τους γονείς της στο Asperg της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Στις 12 Ιουλίου 2022, πηγαίνει από εκεί στο Λούντβιγκσμπουργκ το απόγευμα -υποτίθεται για να πάει για ψώνια- και δεν επιστρέφει.

Η 17χρονη αγνοείται για 5 ημέρες και στις 17 Ιουλίου το πτώμα της βρίσκεται στο Markgröningen-Unterriexingen της περιφέρειας Ludwigsburg. Ένας ύποπτος συλλαμβάνεται: Ο Naiem λέγεται ότι είναι εργάτης σε οικοδομή, πιθανώς και έμπορος ναρκωτικών. Είναι πιθανό να είναι ή να ήταν μαζί με την Tabitha, αν και έχει υπερδιπλάσια ηλικία (αν η ηλικία του είναι σωστή. Υπάρχουν γείτονες που πιστεύουν ότι είναι νεότερος).

Το αν υπάρχει κίνητρο τιμής είναι εντελώς ανοιχτό - ο συλληφθείς παραμένει σιωπηλός.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.