Η αστυνομία της Βομβάης συλλαμβάνει έξι άτομα για τη δολοφονία διαθρησκευτικού ζευγαριού

caret-down caret-up caret-left caret-right
Karan Ramesh Chandra και Gulnaz Khan
Ηλικίες: 22, 20
Μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου: Οκτώβριος 2023
Κατοικία: Sion Koliwada, Βομβάη
Καταγωγή: Ινδία
Τέκνα: Α: -
Δράστες: ο πατέρας της Gora Raisuddiun Khan (50), ο γιος του Salman Gora Khan (22), ο φίλος του Mohammed Kaif Naushad Khan (21) και τρεις ανήλικοι
Το 2022, ο Karan Ramesh Chandra (22) και η Gulnaz Khan (20) παντρεύτηκαν από έρωτα παρά την επιθυμία της οικογένειάς της. Τον Οκτώβριο, το ζευγάρι παρασύρθηκε στο Sion Koliwada, μια περιοχή της Βομβάης, από τον πατέρα της Gulnaz, ο οποίος ήθελε να τους δείξει την πόλη.

Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για παγίδα. Ο Karan Ramesh Chandra και η Gulnaz Khan σφαγιάστηκαν από τον πατέρα της Gulnaz, Gora Raisuddiun Khan (50), τον αδελφό της Salman Gora Khan (22) και τον συνεργό τους Mohammed Kaif Naushad Khan (21), μαζί με τρεις ανήλικους. Τεμάχισαν τα πτώματα και σκόρπισαν τα υπολείμματα σε διάφορα σημεία της Βομβάης.

Μετά την ανακάλυψη του πτώματος του Khan σε ένα πηγάδι στην περιοχή Mankhurd στις 14 Οκτωβρίου σχηματίστηκε μεγάλη ομάδα έρευνας.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τα θύματα και άρχισε να αναζητά υπόπτους. Μέσω της οικογένειας του Karan στο Uttar Pradesh, έμαθαν ότι το ζευγάρι είχε επισκεφθεί τη Βομβάη μετά από πρόσκληση του πατέρα της Gulnaz.

Η Gulnaz βρήκε το βάναυσο τέλος της στην περιοχή Kalamboli κοντά στο Panvel στο Navi Mumbai, όπου το πρόσωπό της συνθλίφθηκε από μια πέτρα.

Η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη των Gora Raisuddiun Khan, Salman Gora Khan και Mohammed Kaif Naushad Khan, ενώ συνελήφθησαν επίσης τρεις ανήλικοι σε σχέση με αυτή τη δολοφονία που σχετίζεται με την τιμή. Ο Gora και ο γιος του ομολόγησαν τη διπλή δολοφονία.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.