Η αστυνομία συνέλαβε ύποπτο μετά τον θάνατο 48χρονης γυναίκας που πυροβολήθηκε στο Sembach της Γερμανίας

Raka
γεννηθείσα: 1975
πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου: Ράκα: 23 Φεβρουαρίου 2023
Κατοικία: Α: Sembach (κοντά στο Kaiserslautern)
Προέλευση: ασαφής
Παιδιά: 1 γιος (12 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: ο σύζυγός της (57 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Στις 23 Φεβρουαρίου 2023, το πτώμα μιας γυναίκας βρίσκεται στο Sembach, βόρεια του Kaiserslautern. Ο σύζυγος συλλαμβάνεται σε μια κατοικία. Υπήρχε ήδη δικαστική απόφαση σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας από τη βία. Ο δράστης ζούσε χωριστά από τη σύζυγό του. Εκείνη τον είχε εγκαταλείψει, προφανώς την είχε ήδη απειλήσει.

Το φονικό όπλο βρέθηκε σε μια Mercedes. Το αυτοκίνητο είχε προηγουμένως εμβολίσει το αυτοκίνητο της γυναίκας. Περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ούτε καν τα ονόματα και η καταγωγή των εμπλεκομένων.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.