Η αστυνομία βρήκε γυναίκα (36) νεκρή σε διαμέρισμα στο Φούρθ - Συνελήφθη ο σύζυγος

caret-down caret-up caret-left caret-right
Mihaela B.
γεννημένος: 1986
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 4 Σεπτεμβρίου 2022
Κατοικία: Fürth (Βαυαρία)
Καταγωγή: Ρουμανία, Sinti/Roma
Παιδιά: 2 (ηλικίας 4 και 7 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: Catalin Romolus B. (33 ετών κατά τον χρόνο του εγκλήματος)
Επειδή στην οικογένεια ακούγονταν συχνά φωνές, οι γείτονες δεν κάλεσαν την αστυνομία στις 4 Σεπτεμβρίου 2022. Αργότερα, η Μιχαέλα βρίσκεται μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου. Ο δράστης είναι ο σύζυγός της- καλεί την αστυνομία και συλλαμβάνεται. Τα παιδιά πιθανώς ήταν μάρτυρες του εγκλήματος.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.