Επίθεση με χειροβομβίδα στο Βερολίνο-Reinickendorf

caret-down caret-up caret-left caret-right
Η Μαλίνα, ο φίλος της, μια φίλη
Γεννήθηκε: 1981, 1962, 1975.
Απόπειρα δολοφονίας: 24 Μαρτίου 2023
Κατοικία: Α: Βερολίνο
Καταγωγή: Βερολίνο: Θύμα: Βερολίνο: Σερβία, Βοσνία: Σερβία
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: Σερβία: πρώην φίλος της Malina (61 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Στις 24 Μαρτίου 2023, η Μαλίνα, ο φίλος της και ένας άλλος γνωστός της φεύγουν από μια πολυκατοικία στο Βερολίνο-Ράινικεντορφ. Ο Σέρβος πρώην φίλος της Μαλίνας τους περιμένει και πυροδοτεί μια χειροβομβίδα από στρατιωτικά εφόδια από τον πόλεμο της Βοσνίας. Στη συνέχεια κυνηγάει την πρώην φίλη του και τον νέο της σύντροφο με ένα μαχαίρι. Ο νέος φίλος είναι Βόσνιος, γεγονός που πιθανώς ενισχύει την αίσθηση μιας δολοφονίας τιμής.

Ο δράστης διαφεύγει σε ένα χωράφι όπου η αστυνομία τον συλλαμβάνει. Τα θύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Η ζωή του αρσενικού θύματος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο 2 ημέρες αργότερα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Απόπειρα δολοφονίας, Έρευνα.