Εκταφή πτώματος 17χρονης κοπέλας στο Nayagarh, Odisha, Ινδία: Νάχαρι: Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν

caret-down caret-up caret-left caret-right
Νεαρό κορίτσι
Ηλικία: 17 ετών
Δολοφονήθηκε: Νοέμβριος 2023
Κατοικία: Sorada, Odisha
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Ύποπτοι: Nayak και συγγενείς
Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία αφού η οικογένεια ενός 17χρονου κοριτσιού από το χωριό Sorada στο Nayagarh, μια περιοχή στο κρατίδιο Odisha στην ανατολική Ινδία, εξαφανίστηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και το σπίτι τους ήταν κλειδωμένο. Όταν οι γείτονες ρώτησαν τον πατέρα, Biprabara Nayak, για το πού βρισκόταν το κορίτσι εκείνο το μοιραίο απόγευμα της Παρασκευής, εκείνος απέφυγε το θέμα. Αυτή η συμπεριφορά κίνησε υποψίες στους γείτονες, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και αργότερα συνέλαβε τρεις συγγενείς του κοριτσιού. Οι ύποπτοι αυτοί οδήγησαν την αστυνομία στο θαμμένο πτώμα στην περιοχή Phiringia του Kandhamal.

Το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, το πτώμα εκταφιάστηκε παρουσία εισαγγελέα. Μετά από νεκροψία, το πτώμα παραδόθηκε στην οικογένεια.

Ενώ η ακριβής αιτία θανάτου είναι ακόμη άγνωστη, η αστυνομία υποψιάζεται ότι σχετίζεται με τη σχέση της κοπέλας με έναν νεαρό άνδρα. Η υπόθεση έχει καταχωρηθεί σύμφωνα με τα άρθρα 120B (εγκληματική συνωμοσία), 201 (καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων) και 302 (δολοφονία) του Ινδικού Ποινικού Κώδικα (IPC). Ο πατέρας του κοριτσιού διαφεύγει.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.