Δύο σκοτώθηκαν σε ύποπτες δολοφονίες τιμής στην Barnala, Punjab, Ινδία

caret-down caret-up caret-left caret-right
Manpreet Kaur, Gurdeep Singh
Ηλικίες: 25,30
στραγγαλίστηκαν/μαχαιρώθηκαν: 23 Μαΐου 2023
Κατοικία: Thikriwala, Barnala, Punjab, Ινδία
Παιδιά: -
Δράστες: Bhola Singh, Sukhbir Singh
Στο χωριό Thikriwala, που βρίσκεται στην περιοχή Barnala του Punjab της Ινδίας, δολοφονήθηκαν την Τρίτη ένας άνδρας και μια γυναίκα. Η αστυνομία υποψιάζεται ότι πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας τιμής. Ο Gurdeep Singh (30), κάτοικος του χωριού, διατηρούσε σχέση με την Manpreet Kaur (25) και οι δυο τους γνωρίζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Gurdeep είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Manpreet αργά το βράδυ. Ωστόσο, όταν ο πατέρας και ο αδελφός της Manpreet ανακάλυψαν την παρουσία του γύρω στη 1:30 π.μ., επιτέθηκαν στον Gurdeep και τον σκότωσαν με αιχμηρό αντικείμενο. Στη συνέχεια προχώρησαν στον στραγγαλισμό του Manpreet.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πτώμα του Gurdeep βρέθηκε έξω από το σπίτι κοντά σε μια έξοδο αποχέτευσης, ενώ το πτώμα του Manpreet ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα κρεβάτι.

Ο αδελφός του Gurdeep υπέβαλε μήνυση κατά των Bhola Singh και Sukhbir Singh, οι οποίοι κατηγορούνται για φόνο. Ωστόσο, οι ύποπτοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.