Δύο κορίτσια στο Αφγανιστάν πυροβολήθηκαν από τον πατέρα τους για ένα viral βίντεο στο TikTok

2 κορίτσια
γεννήθηκαν: -
πυροβολήθηκαν μέχρι θανάτου: -
Κατοικία: Αφγανιστάν
Καταγωγή: -
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο πατέρας τους
Δύο κορίτσια θέλουν να αγοράσουν κάτι σε ένα κατάστημα αξεσουάρ στο Αφγανιστάν, αλλά δεν έχουν χρήματα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θέλει να τους δώσει αυτό που θέλουν με αντάλλαγμα ορισμένες υπηρεσίες. Η ενέργειά του καταγράφηκε από την κάμερα παρακολούθησης του καταστήματος.

Το βίντεο στο οποίο κακοποιεί τα κορίτσια ανέβηκε στο TikTok και το είδαν πολλοί. Το βίντεο είδε και ο πατέρας των κοριτσιών, ο οποίος στη συνέχεια πυροβόλησε τις κόρες του.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φέρεται να αποκεφαλίστηκε από εξαγριωμένους ανθρώπους. Περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά. Θα ήταν ευπρόσδεκτες οι συμβουλές για την υπόθεση αυτή!

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.