Δύο άνδρες συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Ryan al Najjar (18)

Ryan al Najjar
Ηλικία: 18
Δολοφονήθηκε: Μάιος 2024
Τόπος κατοικίας: Joure
Καταγωγή: Τζούρου: Τζουρέ: Συρία
Παιδιά: κανένα
Δράστες: Πατέρας, αδελφός
Μαζί με τους γονείς της, τα αδέλφια της, η Ryan al Najjar διέφυγε από το Idlib της Συρίας στην Τουρκία το 2012 λόγω του πολέμου, όπου έζησαν σε καταυλισμό προσφύγων για δύο χρόνια.

Στη συνέχεια, ένας από τους γιους κατέφυγε στην Ολλανδία, όπου η οικογένεια επανενώθηκε μετά από ένα χρόνο. Τους δόθηκε ένα σπίτι στην πόλη Joure της Φρίσας και δήλωσαν πολύ χαρούμενοι με τη νέα τους ζωή. Ο Ryan al Najjar ήταν τότε 11 ετών και φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο της Joure.

Το πρωί της 28ης Μαΐου 2024, το πτώμα του 18χρονου Ryan al Najjar βρέθηκε στο νερό του Knardijk στο Lelystad. Πέθανε ως αποτέλεσμα εγκλήματος.

Στις 3 Ιουνίου, η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες για συμμετοχή στο έγκλημα: έναν 24χρονο από το Leeuwarden και έναν 22χρονο από το Leeuwarden. Ο τελευταίος φέρεται να είναι αδελφός του Ράιαν.

Το κίνητρο είναι η παρεμπόδιση ενός αναγκαστικού γάμου- η Ράιαν έπρεπε να παντρευτεί στα 18 της, αλλά δεν το ήθελε επειδή ήταν ερωτευμένη με ένα ολλανδικό αγόρι. Η Ράιαν προέρχεται από αυστηρή ισλαμική οικογένεια. Ο πατέρας Khaled (52) λέγεται ότι έφυγε εσπευσμένα από τις Κάτω Χώρες μετά τη δολοφονία, πιθανώς για την Τουρκία, όπου φέρεται να είπε στους συγγενείς του τι είχε κάνει και πού θα μπορούσαν να βρουν το πτώμα της κόρης του.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.