Δολοφονίες τιμής στο Uttar Pradesh της Ινδίας: Πατέρας στραγγαλίζει την έφηβη κόρη του

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sandhya
Ηλικία: 17
Στραγγαλίστηκε: 10 Φεβρουαρίου 2024
Κατοικία: Siddharthnagar, Uttar Pradesh
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: .
Δράστης: ο πατέρας της
Ο Prahalad Kumar, κάτοικος του Siddharthnagar, Uttar Pradesh, συνελήφθη από την τοπική αστυνομία για τη δολοφονία της 17χρονης κόρης του, Sandhya. Ο Kumar ομολόγησε ότι τη στραγγάλισε με ένα κασκόλ λόγω της σχέσης της με ένα αγόρι από διαφορετική κάστα.

Το πτώμα της Sandhya ανακαλύφθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο χωριό Kharagwar, Siddharthnagar, Uttar Pradesh. Αρχικά, η μητέρα της Sandhya ενέπλεξε τον φίλο της στη δολοφονία.

Η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη του Prahalad Kumar στο Lucknow, αφού διαπιστώθηκαν αποκλίσεις στο άλλοθί του. Η ομολογία του Prahalad Kumar περιγράφει λεπτομερώς το κατασκευασμένο άλλοθι του ότι ταξίδεψε στη Βομβάη για μια δουλειά, ενώ στην πραγματικότητα παρέμεινε στο Siddharthnagar.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Prahalad Kumar αποκάλυψε την αποδοκιμασία του για τη σχέση της Sandhya με τον συμμαθητή της, επικαλούμενος διαφορές κάστας. Ομολόγησε ότι σχεδίασε τη δολοφονία υπό την κοινωνική πίεση και για να διαφυλάξει τη φήμη του.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.