Δολοφονίες τιμής στο Uttar Pradesh: Πατέρας και παππούς δολοφόνησαν 16χρονο κορίτσι για ερωτική σχέση

Άγνωστο κορίτσι
Γεννήθηκε: 2007
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 29 Απριλίου 2023
Κατοικία: Η μητέρα της πέθανε στις 20 Απριλίου 2020: Uttar Pradesh
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Δράστες: Radheyshyam Kewat, Sitaram και ένα ακόμη άτομο
Στο Uttar Pradesh της Ινδίας, το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, ένα 16χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα και τον παππού της, αφού η οικογένειά της διαφώνησε με τη σχέση της με ένα αγόρι από το χωριό. Το πτώμα του θύματος βρέθηκε στον ποταμό Rapti. Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα, Radheyshyam Kewat, τον παππού Sitaram και ένα άλλο άτομο με το όνομα Lahri για αυτή τη θηριωδία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Amit Kumar Anand, η οικογένεια ήταν εναντίον της σχέσης της κοπέλας με το αγόρι από το χωριό. Την ημέρα του περιστατικού, επέστρεφαν στο σπίτι τους από το σπίτι ενός συγγενή τους, όταν προσπάθησαν και πάλι να εμποδίσουν το κορίτσι να δει το αγόρι, αλλά εκείνη αρνήθηκε να πεισθεί. Σε μια κρίση οργής, οι ύποπτοι σκότωσαν την κοπέλα με μαχαίρι, έβαλαν το πτώμα της σε μια σακούλα και την πέταξαν στο ποτάμι.

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση δολοφονίας τιμής, όπου νεαρά άτομα γίνονται στόχοι λόγω των προσωπικών τους επιλογών. Είναι ζωτικής σημασίας να ληφθούν αυστηρά μέτρα κατά τέτοιων πρακτικών και να δοθεί η δυνατότητα στα άτομα να κάνουν τις δικές τους επιλογές χωρίς το φόβο των επιπτώσεων.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.