Δολοφονίες τιμής στο Iranshahr, Ιράν: Χαρχάρ: Έφηβος και κορίτσι δολοφονήθηκαν

Mohammad Sarfarazi, Zinat Piroozi
Ηλικίες: 17, 15
Δολοφονήθηκαν: 8/9 Ιουνίου 2024
Κατοικία: Khairabad, Iranshahr, Sistan και Baluchestan
Καταγωγή: Ιράν
Δράστες: Ιράν: Θείος, πατέρας της φίλης του
Σύμφωνα με τοπικές πηγές στο Σιστάν και Μπαλουχεστάν, ένα 17χρονο αγόρι που αναγνωρίστηκε ως "Mohammad Sarfarazi" και ένα 15χρονο κορίτσι "Zinat Piroozi", κάτοικοι του Khairabad, σκοτώθηκαν από τους συγγενείς του κοριτσιού με κίνητρο την "τιμή", ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο πολίτες.

"Οι συγγενείς του κοριτσιού, οι οποίοι έμαθαν για τη σχέση της με το αγόρι, τον παρέσυραν με προμελετημένο σχέδιο, τον απήγαγαν το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουνίου, τον βασάνισαν μέχρι το πρωί, γεγονός που οδήγησε στο θάνατό του, και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, στο λαιμό και σε άλλα μέρη του σώματός του". Στη συνέχεια, "το κορίτσι δολοφονήθηκε επίσης από τον θείο της την Κυριακή 9 Ιουνίου, σε σχέση με την υπόθεση αυτή".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.