Δολοφονίες τιμής στο Τσενάι της Ινδίας: Νταλίτ μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου

caret-down caret-up caret-left caret-right
G Pravin
Ηλικία: 22
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 24 Φεβρουαρίου 2024
Κατοικία: Τσένναϊ, Ταμίλ Ναντού
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: Α: .
Διαπράττοντες: D Dinesh (23) από το Jalladianpet, N Sriram (18), S Vishnu Raj (25), R Stephen Kumar (24), B Jothi Lingam (25)
Το βράδυ του Σαββάτου, 24 Φεβρουαρίου 2024, ο 22χρονος μηχανικός ποδηλάτων G Pravin βγήκε για να αγοράσει δείπνο για την οικογένειά του. Έλαβε μια κλήση από τον Sriram, έναν φίλο του, που του ζητούσε να συναντηθούν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Κατά την άφιξή του, ο Pravin έπεσε σε ενέδρα από πενταμελή συμμορία, στην οποία συμμετείχε και ο γαμπρός του, ο 23χρονος D Dinesh. Τον πετσόκοψαν μέχρι θανάτου με μαχαίρια κοντά σε ένα μπαρ στο Pallikaranai. Οι δράστες συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα.

Η αστυνομία του Pallikaranai ανέφερε ότι ο Sriram είχε δώσει πληροφορίες στη συμμορία και βοήθησε στη δολοφονία. Ο Pravin και η D Sharmila (20) από το Jalladianpet, η οποία είναι σήμερα τεταρτοετής φοιτήτρια σε ιδιωτικό κολέγιο, είχαν σχέση από τα σχολικά τους χρόνια, παρά το γεγονός ότι ανήκαν σε διαφορετικές κάστες. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Οκτώβριο παρά την αντίθεση των γονέων της. Η οικογένεια της Sharmila είχε εκτοξεύσει απειλές κατά του ζευγαριού και κατέθεσε μήνυση κατά του Pravin, ισχυριζόμενη απαγωγή. Όταν το ζευγάρι επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα για να διευκρινίσει ότι ο γάμος ήταν συναινετικός, ο αδελφός της απείλησε να τους σκοτώσει.

Αξιωματούχος της αστυνομίας σημείωσε ότι ο θανών ήταν επίσης ύποπτος για τη δολοφονία ενός εμπόρου γκάντζα το 2022. Εικάζεται ότι η δολοφονία αυτή μπορεί να διαπράχθηκε σε αντίποινα, καθώς τρεις από τους δράστες ήταν φίλοι του δολοφονημένου μικροπωλητή.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.