Δολοφονίες τιμής στο Παντζάμπ του Πακιστάν: άντρας σκοτώνει την αδελφή και τον φίλο της με τσεκούρι

Zaitoon Bibi και Fayyaz Hussain
Ηλικίες: 20, 20
Δολοφονήθηκαν: Νοέμβριος 21, 2023
Κατοικία: Alipur tehsil, περιφέρεια Muzaffarnagar, Punjab
Καταγωγή: Α: Πακιστάν
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο αδελφός της Mulazim Hussain (22 ετών)
Ένας άνδρας στο Alipur tehsil, στην περιφέρεια Muzaffarnagar, στην επαρχία Punjab του Πακιστάν, σκότωσε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου την 20χρονη αδελφή του Zaitoon Bibi και τον 20χρονο φίλο της Fayyaz Hussain με τσεκούρι. Ο 22χρονος Mulazim Hussain υποπτευόταν ότι η αδελφή του και ο άνδρας είχαν σχέση. Ο Mulazim ακολούθησε την αδελφή του στην κατοικία του Fayyaz και τους επιτέθηκε με τσεκούρι, με αποτέλεσμα τον άμεσο θάνατό τους. Παραδόθηκε στην αστυνομία και ομολόγησε ότι σκότωσε την αδελφή του και τον φίλο της επειδή η σχέση τους θα ντρόπιαζε την οικογενειακή τιμή.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.