Δολοφονίες τιμής στο Παντζάμπ του Πακιστάν: Bibi δολοφονήθηκε από τον πατέρα και τα αδέλφια της

caret-down caret-up caret-left caret-right
Μαρία Μπίμπι
Ηλικία: 22
Πνίγηκε: 17 Μαρτίου 2024
Κατοικία: Punjab
Καταγωγή: Πάνμπαντ: Πακιστάν
Παιδιά: κανένα
Δράστες: Πακιστάν: Πατέρας και αδέλφια
Στις 17 Μαρτίου, η 22χρονη Μαρία Μπίμπι έπεσε θύμα οικογενειακής συνωμοσίας στην κρεβατοκάμαρά της στο σπίτι του πατέρα της στο Παντζάμπ του Πακιστάν. Εκείνο το βράδυ, ενώ η νεαρή κοπέλα κοιμόταν στο δωμάτιό της, ο πατέρας της και τα δύο αδέλφια της μπήκαν μέσα για να πραγματοποιήσουν το φρικτό σχέδιο που είχαν κατά νου. Ο ένας από τους αδελφούς, ο Mohammad Faisal, πήγε στο κρεβάτι, έβαλε ένα μαξιλάρι στο στόμα του κοριτσιού και το πίεσε. Ένας άλλος αδελφός ονόματι Shahbaz άρχισε να βιντεοσκοπεί και ο Sattar, ο πατέρας της οικογένειας, ήταν επίσης μάρτυρας του εγκλήματος.

Η δημοσίευση αυτού του βίντεο προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης στο Πακιστάν, οδηγώντας τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα να διαμαρτυρηθούν για την αποτρόπαια αυτή πράξη και να απαιτήσουν την τιμωρία της οικογένειας.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένας από τους αδελφούς του θύματος να πνίγει την αδελφή του για περισσότερο από δύο λεπτά, ενώ ο πατέρας παρακολουθούσε ήρεμος και μάλιστα του έδωσε ένα μπουκάλι νερό, το οποίο ο δολοφόνος ήπιε ενώ βρισκόταν πάνω στο σώμα της αδελφής του. Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η αστυνομία πήγε στο σπίτι του Sattar για να συλλάβει τους δράστες, αλλά αυτοί είχαν ήδη διαφύγει.

Λόγω της δημόσιας οργής στο Πακιστάν και της ευρείας κάλυψης του εγκλήματος αυτού στο διαδίκτυο, η αστυνομία έλαβε εκτεταμένα μέτρα για τη σύλληψη των δολοφόνων. Την περασμένη Κυριακή ανακοίνωσε τη σύλληψη του Shahbaz, ο οποίος βιντεοσκόπησε την ασφυξία της αδελφής του και προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης με τη δημοσιοποίηση του βίντεο. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν επίσης ο Sattar και ο Faisal.

Ο Attaullah, ένας από τους αξιωματούχους της αστυνομίας, ανέφερε ότι η σύζυγος του Shahbaz ήταν παρούσα στον τόπο του εγκλήματος και στο βίντεο και συνελήφθη και αυτή. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Ωστόσο, ο Φαϊζάλ προφανώς είδε την αδελφή του να κάνει βιντεοκλήση με έναν άγνωστο άνδρα, γεγονός που τους οδήγησε στη διάπραξη ενός τόσο ειδεχθούς εγκλήματος.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.