Δολοφονίες τιμής στο Πακιστάν: Κορίτσι κάηκε ζωντανό επειδή ήθελε να παντρευτεί κάποιον της δικής της επιλογής

Masooma Bibi
Ηλικία: Νεαρή
Κάηκε ζωντανή: Μάιος 2023
Κατοικία: Αμφιλεγόμενη γυναίκα: 20 Μαΐου 2019 Jhang, Punjab
Καταγωγή: Τζανγκ Τζανγκ: Πακιστάν
Παιδιά: Πακιστάν: Κανένα
Δράστες: Πακιστάν: Aamir, Kausar, Sameera, Aasia
Η Masooma Bibi είχε εγκαταλείψει το πατρικό της σπίτι και είχε δηλώσει ανοιχτά την επιθυμία της να παντρευτεί κάποιον της δικής της επιλογής, μια απόφαση που ο πατέρας της δεν αποδέχθηκε.

Την περιέλουσαν με βενζίνη και την πυρπόλησαν ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. Υποφέροντας από σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Στις τελευταίες της στιγμές κατηγόρησε τον πατέρα της, τα αδέλφια της και τις αδελφές της ότι την έβαλαν φωτιά.

Την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, η αστυνομία συνέλαβε τον Rajab Ali (τον πατέρα), μαζί με τους αδελφούς Jaber και Aamir και τις αδελφές Kausar, Sameera και Aasia. Ο Tariq Mehboob, περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής στο Jhang, είχε δώσει εντολή στην ομάδα έρευνας να συλλάβει όλα τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτή την αποτρόπαια δολοφονία.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.