Δολοφονίες τιμής στο Πακιστάν: άντρας σκοτώνει τη σύζυγο και τον 2,5 ετών γιο του

Γυναίκα και γιος
ηλικίες: -2,5 ετών.
Χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου: Ιούνιος 2023
Κατοικία: Sargodha
Καταγωγή: Α: Πακιστάν
Παιδιά: 1
Δράστης: ο σύζυγός της
Στην περιοχή Bhera της Sargodha, στο Πακιστάν, ένας άνδρας δολοφόνησε τη σύζυγό του και τον δυόμισι ετών γιο του. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας τους χτύπησε μέχρι θανάτου με ένα ξύλο και στη συνέχεια έκρυψε τα πτώματα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, δήλωσε ότι είχε αμφιβολίες για τον χαρακτήρα της συζύγου του.

Αυτή η διπλή δολοφονία καταδεικνύει την οδυνηρή πραγματικότητα στην οποία παγιδεύονται ορισμένες γυναίκες στο Πακιστάν.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.