Δολοφονίες τιμής στο Ισφαχάν του Ιράν: Νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε από τον πατέρα της

Zeynab HoseinKhani
Ηλικία: 19
Πνίγηκε: 19 Φεβρουαρίου 2024
Κατοικία: Najafabad, Isfahan
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: κανένα
Διαπράττοντας: Πατέρας
Την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2024, μια 19χρονη νεαρή γυναίκα ονόματι Zeynab HoseinKhani δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα στο Ισφαχάν, με κίνητρο τη λεγόμενη τιμή, με ασφυξία και πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι της με τούβλα. Ο ύποπτος έχει συλληφθεί, αλλά δεν υπάρχει καταγγέλλων, και σύμφωνα με τους νόμους της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μπορεί να αφεθεί σύντομα ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Zeynab HoseinKhani δολοφονήθηκε από τον πατέρα της με το πρόσχημα ότι είχε σχέση με έναν νεαρό άνδρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μητέρα της Zeynab απεβίωσε πριν από δέκα χρόνια και ο πατέρας της νεαρής γυναίκας εμπόδιζε την ίδια και τη δεκατριάχρονη αδελφή της Zahra να συναναστρέφονται με συγγενείς για αρκετά χρόνια.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.