Δολοφονίες τιμής στο Ιράν: Μαριάμ Σουλεϊμανί (28) δολοφονήθηκε από τον πατέρα και τα δύο αδέλφια της στην περιοχή Eland Khoy

Maryam Soleimani
ηλικίας: 28
δολοφονήθηκε: Soleimani: 14 Απριλίου 2023
Τοποθεσία: Qezel Akh, περιοχή Aland Khoy, Ιράν
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: 3
Δράστης: ο πατέρας και τα αδέλφια της
Δικαιολογία: "τιμή"
Η Maryam Soleimani, μια 28χρονη γυναίκα από το χωριό Qezel Akh στο Ιράν, δολοφονήθηκε από τον πατέρα της και τα δύο αδέλφια της στις 14 Απριλίου 2023. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Aland, κοντά στην πόλη Khoy. Τα μακριά μαλλιά της Maryam ξυρίστηκαν και την ξυλοκόπησαν σοβαρά, τη βασάνισαν και τελικά την κρέμασαν.

Υπάρχουν υποψίες ότι η δολοφονία διαπράχθηκε λόγω "τιμής". Σύμφωνα με τοπικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Maryam δολοφονήθηκε επειδή διανεμήθηκε μια ιδιωτική ταινία της. Σε απάντηση, την κάλεσε ο πατέρας της στο σπίτι του. Η Maryam ήταν 15 ετών όταν εξαναγκάστηκε σε γάμο και έκτοτε ζούσε με τον σύζυγό της στο Khoy. Είχε τρία παιδιά.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων κατά των γυναικοκτονιών στο Ιράν. Οι ιρανικές αρχές πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τον τερματισμό των γυναικοκτονιών και να επιβάλουν μεγάλες ποινές φυλάκισης στους δράστες.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.