Δολοφονίες τιμής στη Βόρεια Ινδία: Άνδρας δολοφονεί την κόρη του και επιδεικνύει το πτώμα σε μοτοσικλέτα επειδή έλειπε από το σπίτι για δύο ημέρες

Sumandeep Kaur
Ηλικία: 20
δολοφονήθηκε: Αύγουστος 10, 2023
Κατοικία: 20 Αυγούστου 2020-2020: Muchal, Punjab
Καταγωγή: Α: Βόρεια Ινδία
Παιδιά: κανένα
Δράστης: πατέρας Dalbir Singh
Η 20χρονη Sumandeep Kaur έφυγε από το σπίτι της χωρίς να ενημερώσει τους γονείς της και έλειπε για δύο ημέρες. Ο πατέρας της, Dalbir Singh, έγινε έξαλλος.

Όταν η Sumandeep επέστρεψε απροσδόκητα την Πέμπτη 10 Αυγούστου, δέχθηκε επίθεση από τον πατέρα της. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον Dalbir να τραβάει τα μαλλιά της κόρης του και να βάζει βάναυσα τέλος στη ζωή της με ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Μετά το θάνατό της, το πτώμα της Sumandeep παρελάσει σε μια μοτοσικλέτα στο χωριό Muchal, Punjab, στη Βόρεια Ινδία, από τον πατέρα της.

Ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, ο Dalbir Singh ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα: "Σκότωσα την κόρη μου επειδή ήταν με κάποιον έξω. Ήταν από υπερηφάνεια και αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει ως μάθημα για άλλα κορίτσια".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.