Δολοφονίες τιμής στην Κεράλα της Ινδίας: Πατέρας δολοφονεί την ανήλικη κόρη του για τη σχέση του με μη μουσουλμάνο αγόρι

Έφηβη κοπέλα
Ηλικία: 14 ετών
Δηλητηριάστηκε: 29 Οκτωβρίου 2023
Κατοικία: Karumalloor, Kerala
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: ήταν η ίδια παιδί
Διαπράττει: Πατέρας Abees Muhammed (43 ετών)
Στις 29 Οκτωβρίου, ο Abees Muhammed, ένας 43χρονος μηχανικός από το Karumalloor, επιτέθηκε στην 14χρονη μουσουλμάνα κόρη του και την ανάγκασε να φάει ζιζανιοκτόνο. Η αποτρόπαια πράξη ήταν η απάντηση στη σχέση της με ένα μη μουσουλμανικό αγόρι στο σχολείο της. Το έφηβο κορίτσι δεν επέζησε από την επίθεση- πέθανε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Κότσι την Τρίτη 7 Νοεμβρίου.

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ο Abees Muhammed επιτέθηκε στην κόρη του με μια σιδερένια ράβδο όταν ανακάλυψε ότι είχε επαφές με τον φίλο της. Παρά τις προειδοποιήσεις, το κορίτσι συνέχισε τη σχέση.

Οι προσπάθειες της μητέρας του θύματος να παρέμβει κατά τη διάρκεια της επίθεσης ήταν μάταιες. Το κορίτσι είχε καταπιεί σημαντική ποσότητα ζιζανιοκτόνου και υπέστη σοβαρές εσωτερικές βλάβες, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Πριν από τη μοιραία πράξη, υπήρξε έντονος καυγάς μεταξύ του θύματος και του πατέρα της. Ο Abees Muhammed της έδωσε τελεσίγραφο και την απείλησε ότι έπρεπε να καταπιεί το ζιζανιοκτόνο και ότι αν δεν το έκανε θα υπήρχαν σοβαρές συνέπειες. Νωρίτερα, είχε καταστρέψει το τηλέφωνό της όταν την έπιασε να επικοινωνεί με τον φίλο της, αλλά εκείνη συνέχισε να επικοινωνεί με τον φίλο της χρησιμοποιώντας ένα άλλο τηλέφωνο.

Μετά τη δολοφονία, ο Abees Muhammed συνελήφθη. Αρχικά, ο Abees ισχυρίστηκε ότι η κόρη του είχε αυτοκτονήσει με δική της πρωτοβουλία. Ωστόσο, οι καταθέσεις του θύματος και της μητέρας της το διέψευσαν αυτό, υποστηρίζοντας ότι ο Abees την ανάγκασε να καταπιεί το ζιζανιοκτόνο για να βάλει τέλος στη ζωή της λόγω της μη εγκεκριμένης σχέσης.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.