Δολοφονίες τιμής στην Ινδία: Shaina Qureshi (20) αποκεφαλίστηκε από τον πατέρα και τον αδελφό της επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αναγκαστικό γάμο

caret-down caret-up caret-left caret-right
Shaina Qureshi
Γεννήθηκε: 2002
Αποκεφαλίστηκε: 2022: 12 Αυγούστου 2022
Κατοικία: Shalimar Garden, Uttar Pradesh
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Δράστες: πατέρας Shahid Qureshi (50 ετών τη στιγμή του εγκλήματος), αδελφός Azim Qureshi
Στις 12 Αυγούστου 2022, το ακέφαλο πτώμα μιας νεαρής γυναίκας βρέθηκε στη συνοικία Lakkhipura της Meerut, λίγες ημέρες μετά, η αστυνομία του Uttar Pradesh συνέλαβε έναν 50χρονο άνδρα ονόματι Shahid Qureshi. Ο ύποπτος είναι ο πατέρας της 20χρονης Shaina Qureshi.

Αναγκαστικός γάμος
Ο Shahid Qureshi ήθελε η κόρη του να παντρευτεί και γι' αυτό είχε κανονίσει γάμο γι' αυτήν. Η Shaina ήθελε να παντρευτεί έναν άνδρα της δικής της επιλογής. Πριν από επτά μήνες είχε φύγει από το σπίτι της με τον εραστή της και γείτονά της ονόματι Waseem Saifi. Με κάποιο τρόπο η Shaina βρέθηκε και επέστρεψε στο σπίτι της. Στη συνέχεια η οικογένεια μετακόμισε στο Shalimar Garden. Η Shaina επέμενε να της επιτραπεί να παντρευτεί τον εραστή της.

Αποκεφαλίστηκε με μαχαίρι αργά τη νύχτα.
Ο Σαχίντ ήταν έξαλλος που η κόρη του δεν παντρεύτηκε τον άνδρα που είχε επιλέξει για εκείνη και που το έσκασε από το σπίτι της με έναν άνδρα από "κατώτερη κάστα". Ο Shalid σκότωνε τη Shaina αργά τη νύχτα κόβοντας το λαιμό της, μαζί με τον μεγαλύτερο γιο του Azim, ενώ εκείνη κοιμόταν. Ο Σαχίντ αποκεφάλιζε την κόρη του και τύλιγε το πτώμα σε ένα σεντόνι. Το κεφάλι βρέθηκε αργότερα. Ο Σαχίντ και ο Αζίμ ομολόγησαν τη δολοφονία. Στους ερευνητές, ο Shahid φέρεται να είπε ότι "δεν είχε άλλη επιλογή".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.