Δολοφονίες τιμής στην Ινδία: Τζάκι (Patwari) πυροβολήθηκε και αποκεφαλίστηκε από τα αδέλφια της γυναίκας του επειδή εξοργίστηκαν με τον ερωτικό τους γάμο

Jackie (Patwari)
Γεννήθηκε: -
Πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου: 18 Απριλίου 2022
Κατοικία: Α: Mohalla Khatikaan, Meerut
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: -
Διαπράττοντες: Anshu και Sagar Khatik
Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Jackie (γνωστός και ως Patwari) από το Mohalla Khatikaan παντρεύτηκε την κοπέλα του απέναντι γείτονά του από έρωτα χωρίς την άδεια της οικογένειάς της. Πήγαν να ζήσουν μαζί σε μέρος του σπιτιού των γονέων του Jackie. Οι συγγενείς του Jackie συχνά επέκριναν τους νεόνυμφους, γεγονός που με τη σειρά του οδήγησε σε θυμό την οικογένεια της κοπέλας.

Στις 18 Απριλίου, η σύγκρουση κλιμακώθηκε. Οι Anshu και Sagar Khatik, τα αδέλφια της κοπέλας, εισέβαλαν στο σπίτι και πυροβόλησαν τον Jackie και στη συνέχεια τον αποκεφάλισαν. Η αδελφή τους, η οποία θορυβήθηκε από τις κραυγές και θέλησε να σώσει τον σύζυγό της, μαχαιρώθηκε με μαχαίρι. Επέζησε από την επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία συνέλαβε και τα δύο αδέλφια και παρέμεινε ενεργή στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των εντάσεων μεταξύ των μερών.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να λάβουμε πληροφορίες.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.