Δολοφονία τιμής στο Viry-Châtillon της Γαλλίας: Αδέλφια ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον πρώην φίλο της αδελφής τους

caret-down caret-up caret-left caret-right
Shamseddine
Ηλικία: 15
Χτυπήθηκε μέχρι θανάτου: 4 Απριλίου 2024
Κατοικία: Viry-Châtillon, Γαλλία
Καταγωγή: Βόρεια Αφρική
Δράστες: αδέλφια της πρώην φίλης του και συνεργοί του
Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, ο 15χρονος Shamseddine δέχθηκε επίθεση καθώς επέστρεφε από το σχολείο στο προάστιο Viry-Châtillon του Παρισιού από μια ομάδα τριών 17χρονων και ενός 20χρονου. Ο Shamseddine δέχτηκε κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι και το σώμα του τόσο δυνατά που θα πέθαινε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο μια μέρα αργότερα.

Η αστυνομία έχει συλλάβει πέντε άτομα, τα τέσσερα είναι ύποπτα για φόνο και ένας 15χρονος κατηγορείται για "εκούσια αποτυχία να αποτρέψει ένα έγκλημα".

Ο Shamseddine φέρεται να είχε σχέση με τη 15χρονη αδελφή δύο εκ των δραστών πριν από ένα χρόνο. Εκείνη φέρεται να συζήτησε μαζί του σεξουαλικά θέματα. Ο Shamseddine φέρεται να καυχιόταν ότι είχε επαφή με το κορίτσι, παρόλο που τα αδέλφια της του είχαν απαγορεύσει να μιλάει για τη σχέση του με την αδελφή τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αδέλφια θα φοβόντουσαν για τη φήμη της οικογένειάς τους. Τα αδέρφια δεν ήταν άγνωστα στη δικαιοσύνη, καθώς είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για επίθεση και κατοχή ναρκωτικών.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για "δολοφονία τιμής". Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν η ανήλικη και τα αδέλφια της προέρχονται από αυστηρά μουσουλμανική θρησκευτική οικογένεια.

Ο δικηγόρος ενός από τους υπόπτους δήλωσε στον Τύπο ότι δεν πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας, αλλά για επίθεση με αποτέλεσμα το θάνατο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πελάτης του δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη 15χρονη μαθήτρια. Ο δικηγόρος έκανε λόγο για ατύχημα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.